Här nedan följer några enkla, men bra tips som kan hjälpa dig i ditt arbete som frilansare eller formgivare när det kommer till Adobe Photoshop. Med dessa tips kommer du både att spara tid samtidigt som du förbättrar dina kunskaper när du behöver designa allt från bilder på webben till tryck på profilkläder

1. Börja med att skissa

Ironiskt nog är det mest väsentliga tipset på denna lista ett tips som inte ens innebär att du behöver slå på datorn. Om du börjar skissa på ett papper kommer du att spara mängder med tid, eftersom att du inte behöver leka runt med layouten i Adobe Photoshop. Investera i ett skissblock eller en ritplatta så kan du designa och göra layouts vart du än befinner dig.

2. Aktivera ”Snapping”

Det finns verkligen ingenting värre än att vara fel med en pixel. För att undvika detta går du in i menyn och klickar View>Snap och sedan View>Snap to>Guides. Om du använder dig av ett rutsystem kommer detta att hjälpa dig med justeringen så att du slipper zooma in och kisa på ditt projekt för att allt ska matcha.

3. Organisera PSD

Det kan låta jobbigt att namnge alla sina lager och organisera dem i olika mappar. Men faktum är att det är ännu jobbigare att leta efter lagerna när de inte är organiserade. För att spara tid är det värt att namnge sina lager medans man arbetar. Detta underlättar för dig själv i framtiden och gör det lättare för andra, som till exempel klienten eller kollegor, att söka efter lager i ditt projekt.

4. Lär dig kommandon och genvägar

Det räcker inte att bara veta hur man gör för att bli en bra designer, utan det gäller även att veta hur man gör det på ett så snabbt sätt som möjligt. Ett smart sätt att göra detta på är att skriva ner genvägarna i Adobe Photoshop till de funktioner du använder mest på ett papper. På detta sätt kan du enkelt titta på pappret när du vill komma åt en funktion, och inom en kort tid har du lärt dig genvägarna utantill.

 

Egen print on demand-lösning av kreativ reklam

Det ska vara snabbt och enkelt att skapa kreativ reklam. Vi presenterar till dig, en egen personlig PrintPortal (print on demand-lösning) med ert företags grafiska profil.

I PrintPortalen samlar du all din reklam på ett ställe och säkerställer er grafiska profil på er reklam. På några minuter har du skrivit ett nytt reklambudskap, justerat pris och skickat iväg din beställning i PrintPortalen. Colourpicture PrintPortal ger dig verktyget som håller din grafiska profil redo när du snabbt vill ändra ditt reklambudskap. Varför en egen PrintPortal? För att samla allt på ett ställe. Säkerställa er grafiska profil och därmed inger ett mer seriöst intryck. Ni spar tid och sparar pengar genom att ta del av er volymrabatt hos oss.

Är du nyfiken och vill veta mer?

 

Kontakta mig

Ring eller maila mig så vi kan prata vidare om hur just ert behov ser ut av kreativ reklam!


Daniel Wisarve

Daniel Wisarve

Specialist kreativ reklam

Telefon: 042-13 77 00
E-post: daniel@colourpicture.se

 • Telefon 042-13 77 00

  Mån - Fre kl 8 - 17
 • E-post kontakt@colourpicture.se

  Inom 24 timmar
 • Huvudkontor Karta

  Colourpicture Europe AB
  Box 7088
  SE-250 07 Helsingborg
 • Utleveranser (08.00-16.00) Karta

  Rapid Distribution AB
  Depågatan 87
  SE-254 64 Helsingborg