När man jobbar med flera projekt samtidigt är det viktigt att man organiserar sina projekt och har en bra struktur genom hela arbetet. De nedanstående tipsen kan komma att hjälpa dig med detta, vilket innebär att du sparar både tid och energi. 

1. Utnyttja lagerkompositioner och ”smart objects”

Tyvärr har Photoshop inga bra system för kompositioner och navigationstillstånd. Däremot kan man utnyttja funktionen för lagerkomposition. Du gör detta genom att klicka Window>Layer Comps för att göra versioner av layouter. För att använda ”smart objects” klickar du Layer>Smart Object>Convert to Smart Object. Detta kommer att sammanställa flera element i en fil som kan redigeras utanför din PSD.

2. Gör din arbetsyta mer personlig

Originallayouten i Photoshop är enligt många helt okej. Men för att arbeta så effektivt som möjligt kan det vara en bra idé att omorganisera och göra arbetsytan mer personlig. Du kan till exempel ändra färg på ”duken” genom att högerklicka på den för att få en mer behaglig färg att vila ögonen på. Du kan även flytta menyer och paneler dit du vill ha dem och välja vad som ska finnas med och vad som ska döljas. För att spara din personliga arbetsyta går du in i menyn högst upp till höger.

3. Organisera dina filer, lager och mappar

För att få mer ordning i dina projekt är det en bra idé att organisera filer, olika lager och mappar. Namnge filerna du behöver använda så att du vet vad som är vad. Om du uppdaterar en fil så kan arkivera den gamla filen så slipper du bläddra bland filer med snarlika namn. Du kan alltid hämta tillbaka de filer som du arkiverat om du ångrar dig. Namnge även dina lager och lägg dem i mappar. På detta sätt slipper du spendera tid för att hitta rätt lager och allt du behöver göra ör att söka efter den.

4. Ändra i historian

Något av det värsta som finns är när man vill hoppa tillbaka till exempel 21 steg i ett projekt och upptäcka att det bara går att gå tillbaka 20 steg. För att detta inte ska ske klickar du Preferences>Performance, och sedan är det bara att justera antalet steg som man kan gå tillbaka.