Att trycka på aluminiumkomposit och Dibond

När det kommer till aluminiumkomposit så har Dibond en särställning. Att skriva ut på detta material har blivit väldigt populärt tack vare att det i sin natur är lätthanterligt, enkelt att framställa och lämpligt för många olika användningsområden. Det är numera en given favorit bland såväl reklambyråer som formgivare och inredningsarkitekter.

Vad är det som gör Dibond så populärt? Och vilka är egentligen de fördelar som får allt fler att prioritera detta material före alternativen? Här kommer vi att titta närmare på exakt vad som gör Dibond till en given favorit.

Dibond är vad som har kommit att kallas för sandwichpanel. Det är helt enkelt en sammansättning bestående av en inre kärna av polyeten och ett ytskikt av aluminium. Fördelen med detta är att materialet blir enkelt att bearbeta, får en låg vikt och samtidigt blir styvt och hållbart. Med unika tryckegenskaper och omfattande tålighet har det blivit något utav ett goto-alternativ i branschen.

Ett material med beprövad historik

Materialet har en historik som sträcker sig till början av 1900-talet. De tyska ingenjörerna och affärsmännen Erwin Lauber, Albert Gmür och Robert Victor Neher utvecklade ett sätt att framställa väldigt tunna aluminiumpaneler. Intressant nog kom det däremot att dröja närmare hela hundra år innan teknologin lanserades i större omfattning. Storföretaget 3A Composites. som under 1990-talet skaffade licens på materialet och skapade förutsättningarna för att lansera det på den internationella marknaden, är numera nära förknippat med Dibond.

På senare tid har Dibond blivit en högt eftertraktad stapelvara som används i såväl företagsmässiga som privata sammanhang. Dessa paneler var länge vanligt förekommande inom främst arkitekturella sammanhang, på grund av den strukturella tåligheten, men förekommer numera minst lika ofta i representations- och reklamsammanhang.

Vilka är fördelarna med Dibond? Den kanske främsta anledningen till materialets popularitet är dess hållbarhet och otroliga slitstyrka. En reklampelare som tillverkats av Dibond kommer definitivt att hantera såväl väder som vind, och stå emot de flesta sorters åverkan. Utöver tålighet så har materialet den stora fördelen att det kan anpassas, justeras och monteras på ett i det närmaste oändligt antal sätt. Dibond är lika lätthanterligt som det är tåligt. Ett slutresultat som man kan lita på Att placera sitt tryck på Dibond är ett utmärkt sätt att få tryckprodukter som är redo att monteras utomhus, inomhus eller på valfri annan plats. En stor fördel jämfört med övriga beständiga material är att Dibond även kan förses med högupplösta bilder. Så länge man ser till att bilden har yttre ramar som har en geometrisk form som är tillräckligt enkel för att klippas så kan man vara säker på att man får en effektiv och tilltalande produkt.

Letar ni efter en utomhusprodukt som klarar krävande omständigheter? Vill ni ha en prisvärd produkt där ni inte behöver kompromissa? Dibond är ett perfekt material som har bevisat bärkraft och stabilitet. Det är ingen slump att det har blivit lika populärt i byggbranschen som det har blivit i reklambranschen. Få liknande material ger så pass beständiga produkter som samtidigt förmedlar ett budskap på ett tydligt och effektivt sätt.