Om vi tänker oss olika klädesplagg som alla har nytta av oss så är chanserna stora att vi kommer att tänka på just den klassiska t-shirten. Anledningen till att plagget heter just t-shirt, eller t-tröja, är inte särskilt överraskande då dess form i sig självt ger oss svaret. Med korta ärmar och kroppstäckande form bilder de helt enkelt ett t. Dess historik är i viss utsträckning dold i dunkel men går att spåra till 1800-talet då den uppstod till följd av att man helt enkelt klippte bort skadade delar av helkroppsdräkter.

Med tiden blev de populära arbetskläder. Mycket på grund av att de på i och med sin utformning är svalkande och välventilerade, särskilt under ansträngande förhållanden. Under 80-talet började många modehus ta till sig tröjorna och tillverka dem med unika budskap och spännande tryck på t shirt. Och det är just som medium för tryck som t-shirten har kommit till sin rätt.

Tryck en egen t-shirt

Eftersom det är just t shirt med tryck som har kommit att få det största genomslaget blir t shirt tryck även ett väldigt bra sätt att etablera sitt varumärke. Genom att trycka t shirt kan man helt enkelt få en särskilt effektiv arena för att sprida ett budskap eller kommunicera det man nu känner för. T shirt med eget tryck har därför blivit väldigt populärt bland såväl privatpersoner som företag. Designa egen t shirt och låt fantasin flöda.

Då målgruppen för t-shirts är i det närmaste oändligt stor så skapar det hela oanade möjligheter för både representativ verksamhet och för att befästa slogans som påminner en själv om särskilda händelser. Därför har de blivit populära både hos företag och hos privatpersoner. Intressant nog får denna sorts t-shirts i många fall samlarvärde, och kan i stor utsträckning bidra till att ett koncept blir viralt och får större genomslag än väntat.