Fler tips till dig som vill bli bättre i Adobe InDesign

Om du hjälptes av tipsen vi la upp förut så kanske även dessa tips kan vara till hjälp. 

Adobe Indesign är ett mjukvaruprogram som kan användas för att till exempel skapa snygga och stilrena broschyrer och visitkort. Så att kunna använda sig av genvägar och att känna till vissa tricks kan vara bra för att effektivisera sitt arbete som grafisk designer. Så ta dig en titt på dessa tricks och bli både bättre och snabbare i Indesign.

”Ignore Text Wrap”

Om du har en textmassa som behöver fästas på en bild som har en ”text wrap” tillämpad, så bör du göra på följande sätt för att undvika att kopian försvinner. Markera textramen, högerklicka och gå till alternativ för textramar, kryssa i ”ignorera” eller ”ignore” i rutan för ”Text Wrap”. Detta tips kan vara användbart för att placera bildtexter eller fotobeskrivningar.

Att använda pipetten (Eyedropper)

Du kan använda dig av pipettverktyget för att efterlikna inställningarna från befintliga kopior, fyllningar, linjer eller färger i ditt projekt. Välj eller markera det element som du vill ändra och använd sedan pipettverktyget och klicka på den ursprungliga källan som du vill efterlikna. För att verkställa processen väljer du bara ett annat verktyg i verktygslådan.

Flikar i tabeller

Om du någon gång försökt att lägga till en flik i en tabell så har du säkert märkt att det kan vara komplicerat. För att lägga till en flik på det smidigaste sättet, gå till Type> Insert Special Character> Other> Tab, eller använd dig av kortkommandot Alt + Tab. Att använda den traditionella tabbmetoden kan nämligen göra så att markören hoppar till nästa tillgängliga cell.

Sök / ersätt

På samma sätt som du kan använda sök/ersätt-paletten för att ersätta ord, kan du även använda den för att hitta och ändra oönskade stavfel. Du kan till exempel enkelt se om du råkat göra dubbla mellanslag eller ändra minussymboler till talstreck. Gå bara till Redigera> Sök / ersätt och välj Query i rullgardinsmenyn.