Stefan Lindblad Illustratör och grafisk designer

För flera år sen satt jag på en buss från Alsnögatan och Danviksbro nära Nacka på väg in till Slussen i Stockholm. Jag hade varit på ett kundmöte och fått ett illustrationsuppdrag. En kollega till min kund tog samma buss när jag åkte in till stan. Där på bussen fick jag en kanske oskyldig men ändå överraskande fråga: "Hur mycket illustration och grafisk design används egentligen. Hör aldrig folk prata om så mycket illustrationer och design. Ser inget själv direkt". Efter initiala chocken om man så vill började jag berätta om hur mycket illustration och grafisk design vi faktiskt hade runt omkring oss. "Får jag peka ut den medans vi åker in till stan?". Jag började med att peka på annonser i bussen. Ikoner på instrumentpanelen. Annonser vid dörrarna och andra människor på bussen med kläder och väskor med tryck på. Det fortsatte med skyltar längs vägen, husfasader, killen med papperskaffemugg med tryck på. Och bussens inrednings färgspråk som i sig var design. Helt plötsligt insåg hon hur vi översvämmades av illustrationer och grafisk design: "Det hade jag inte tänkt på."

Som illustratör tecknar och designar jag en hel del olika projekt. Iband till tidningsartiklar och ibland till produkter med tryck på - Give Aways. Och så mycket mer. Varje dag omges vi av illustrationer och design. Så vanligt att en del inte ens refklekterar över det. Jag tecknar, illustrerar och designar bilder och form som visualiserar företag och olika medias kommunikation internt och externt. Under tre dagar hösten 2016 under Persontrafikmässan på Svenska Mässan i Göteborg satt jag och illustrerade, tecknade digitalt i Transdevs (Flygbussarna) monter. Det var ett av flera sätt att under mässan fånga besökarnas uppmärksamhet, samtidigt som jag tolkade besökares drömmar och föreställningar om framtidens persontrafik. Medans jag tecknade kunde besökare se Transdevs monter med mig framför min dator tecknades illustrationer LIVE på den digitala skärmen bakom mig. Bild är inte bara roligt och inspirerande att skapa utan även ett utmärkt och högst vanligt sätt att kommunicera med sin publik.

 

Stefan Lindblad
Grafisk designer & illustratör
Canvas Illustration & Design
m:0708-80 86 46 
w:www.stefanlindblad.com