Den femte branschveckan har nu tagit fart! Denna veckan tar vi en titt på vad man kan göra i hotellbranschen med trycksaker.

Hotellbranschen har ökat otroligt mycket de senaste åren, enligt statistik från SCB så ökade rumsintäkterna med nästan 10% 2015-2016. Med denna ökningen så ökar såklart också den konkurrenskraftiga marknaden som hotellbranschen ligger i. Hotellbranschen är idag otroligt konkurrenskraftig och därför måste alla i branschen arbeta fullt ut med sin marknadsföring och exponering. Vi tror att trycksaker kan öka både försäljningen och marknadsföringen för ett hotell.

När man som kund kommer till ett hotell för semester så vill man bli omhändertagen och inte behöva ta hand om några vardagliga problem eller stress. Varför inte använda trycksaker för att ge kunden något som får dem att känna sig välkomna? En personlig hälsning på sin incheckningsmapp från hotellets personal med kanske en eller två dryckkupongen i baren kan gå långt och kommer uppskattas av kunden.

Visa upp hotellets namn och varumärke genom dörrhängare, fönstervinyler eller stortryck på fasaden. Men glöm inte att lämna en penna eller två till kunderna! I förra veckans blogginlägg om Säljarbranschen beskrev vi hur otroligt starkt marknadsföringsverktyg reklampennan är, ni hittar inlägget här!

Som kund på hotellet så önskas oftast frukost, lunch eller middag. Hos oss kan ni hitta nästan allt som behövs vid bordet, bland annat servetter, dukar, underlägg och kaffekoppar. På detta sätt så kommer kunderna inte glömma vad för hotell dem bodde på när dem ska rekommendera en vän.

Gör hotellrummen unika med ljudabsorberande tavlor för att göra det så tyst och lugnt för kunden som möjligt. Inuti ett stort hotell kan det vara svårt att lokalisera sig, därför använder sig hotell av små skyltar för att guida kunderna dit dem vill. Vi har skyltar av alla möjliga material och former, kolla vårt sortiment här och se om det finns något som ni skulle kunna tänka er att använda i er verksamhet.

 

Att beställa från oss på Colourpicture är otroligt enkelt och väldigt kundanpassat då ni som kunder väljer vad ni vill ha, hur det ska se ut och när ni vill ha era varor levererade. Om ni skulle behöva hjälp eller har några frågor så får ni mer än gärna kontakta oss för experthjälp!