Detta är en guide till dig som vill göra egna, skalbara bilder till websidor och tryck med hjälp av pixelgrafik och passar perfekt om du vill göra en fototapet, affisch eller varför inte ett t-shirttryck? För att skapa perfekt pixelgrafik på detta sätt behöver du använda dig av ios-appen Adobe Color för att skapa harmoniska färgscheman. Man behöver även använda sig av Adobe Illustrator för att skapa den perfekta, skarpa pixelgrafiken. Tack vare att man använder sig av sin mobiltelefon kan detta vara ett sätt att komma ifrån skrivbordet och ge variation i arbetet.

1. Använd aldrig standardfärgerna i Illustrator

Standardfärgerna i Illustrator kan vara ganska tråkiga och överanvända, så vad du än gör, använd inte dessa. Använd istället appen Kuler för att få ett mycket bredare färgschema med vackra paletter. Logga in med ditt Adobe ID i Kuler-appen och börja leta efter häftiga färger. Appen använder nämligen kameran i telefonen för att hitta färger och skapa paletter baserat på det du väljer att peka kameran emot.

2. Spara paletterna

Så fort du sparar något i Adobe Color-appen, kommer detta att dyka upp i Color-panelen i Illustrator. Det blir på detta sätt mycket enkelt att integrera färgerna i ditt projekt.

3. Skapa fyrkantig grafik

För att säkerställa att grafiken blir skarp när den till exempel visas på webben är det till stor hjälp om man skapar exakta, kvadratiska ritytor. På detta sätt kommer mitten av ritytan alltid falla i hörnet av en pixel, istället för i mitten av en.

4. Förhandsvisning av pixlar

Se till att färgläget är inställt på RGB och rastereffekterna till skärmen (72ppi). Du kan nu ställa in förhandsgranskningsläget till pixlar vilket gör att när du zoomar in på projektet kommer kanterna att vara pixlade istället för släta linjer.

5. Problemfria pixlar

Välj verktyget för rityta (artboard tool) och klicka på ikonen för referenspunkter (rutnätet av kvadrater). Om du väljer rutan längst upp till vänster, kommer ritytan automatiskt alltid ändra storlek på det vänstra hörnet, vilket gör att pixlarna inte kommer ändra storlek. När du gör detta så dubbelkolla även att X- och Y-värdena inte har några decimaler. Öppna sedan upp ”visa-menyn” och se till att ”Pixel preview” är markerat.

6. Gruppering 

Klicka i ”Align to Pixel Grid” i Transform-panelen, för att säkerställa att projektet kan flyttas i små, exakta steg. För att spara tid kan du klicka Select>Object>Not Aligned to Pixel Grid, för att redigera dessa objekt som en grupp.

 

Egen print on demand-lösning av kreativ reklam

Det ska vara snabbt och enkelt att skapa kreativ reklam. Vi presenterar till dig, en egen personlig PrintPortal (print on demand-lösning) med ert företags grafiska profil.

I PrintPortalen samlar du all din reklam på ett ställe och säkerställer er grafiska profil på er reklam. På några minuter har du skrivit ett nytt reklambudskap, justerat pris och skickat iväg din beställning i PrintPortalen. Colourpicture PrintPortal ger dig verktyget som håller din grafiska profil redo när du snabbt vill ändra ditt reklambudskap. Varför en egen PrintPortal? För att samla allt på ett ställe. Säkerställa er grafiska profil och därmed inger ett mer seriöst intryck. Ni spar tid och sparar pengar genom att ta del av er volymrabatt hos oss.

Är du nyfiken och vill veta mer?

 

Kontakta mig

Ring eller maila mig så vi kan prata vidare om hur just ert behov ser ut av kreativ reklam!


Daniel Wisarve

Daniel Wisarve

Specialist kreativ reklam

Telefon: 042-13 77 00
E-post: daniel@colourpicture.se

 • Telefon 042-13 77 00

  Mån - Fre kl 8 - 17
 • E-post kontakt@colourpicture.se

  Inom 24 timmar
 • Huvudkontor Karta

  Colourpicture Europe AB
  Box 7088
  SE-250 07 Helsingborg
 • Utleveranser (08.00-16.00) Karta

  Rapid Distribution AB
  Depågatan 87
  SE-254 64 Helsingborg