Den klassiska mattan har en spännande historik som sträcker sig ända tillbaka till 500-talet före Kristus. Dess ursprung har i de flesta fall härletts till Mellanöstern där tekniken att väva mattor var ett populärt hantverk. Där användes de inte bara för prydnads skull utan var även kulturellt viktiga i den mån att de ofta inkorporerade viktiga händelser i närmiljön. Men de var såklart även praktiska då de erbjöd ett värmande lager till ofta kalla golv.

Sedan dess har mattan spridit sig till de flesta kulturer och är nu vanligt förekommande världen över. Ursprungligen användes uteslutande naturmaterial, men nu dyker det ofta upp mattor tillverkade i ett stort antal olika syntetfiber beroende på användningsområde. De senaste två decennierna har det även blivit populärt att designa egen dörrmatta och framställa mässmatta med tryck.

Den går alltid hem

Moderna mattor har ett stort antal olika funktioner. Inte sällan framställs de för att fylla ett visst syfte. En barmatta med tryck är, exempelvis, i de flesta fall mer färgglad och har ett tryck som barnet kan relatera till. En dörrmatta eget tryck är i kontrast mer robust och tillverkad för att tåla upprepade påfrestningar från att folk gnuggar sina undersulor mot dem.

En stor fördel med att designa din egen matta är att du har möjligheten att välja såväl det material som du önskar, som det tryck som du tycker bäst förmedlar det du vill uttrycka. Designa egen matta och låt dina besökare mötas av något som ger förtroende eller får dem att relatera till dig. Oavsett om du representerar ett företag eller är en privatperson så kommer en matta definitivt att göra nytta. Låt besökare få en roliga första upplevelse. De är även väl lämpade att användas i representativa sammanhang och dela ut till potentiella kunder.

 

Canva knapp

Så tycker våra kunder om oss

Egen print on demand-lösning av kreativ reklam

Det ska vara snabbt och enkelt att skapa kreativ reklam. Vi presenterar till dig, en egen personlig Print Portal (print on demand-lösning) med er företags grafiska profil.

I Print Portalen samlar du all din reklam på ett ställe och säkerställer er grafiska profil på er reklam. På några minuter har du skrivit ett nytt reklambudskap, justerat pris och skickat iväg din beställning i Print Portalen. Colourpicture Print Portal ger dig verktyget som håller din grafiska profil redo när du snabbt vill ändra ditt reklambudskap. Varför en egen Print Portal? För att samla allt på ett ställe. Säkerställa er grafiska profil och därmed inger ett mer seriöst intryck. Ni spar tid och sparar pengar genom att ta del av er volymrabatt hos oss.

Är du nyfiken och vill veta mer?

 

Kontakta mig

Ring eller maila mig så vi kan prata vidare om hur just ert behov ser ut av kreativ reklam!


Daniel Wisarve

Daniel Wisarve

Specialist kreativ reklam

Telefon: 042-13 77 00
E-post: daniel@colourpicture.se

 • Telefon 042-13 77 00

  Mån - Fre kl 8 - 17
 • E-post kontakt@colourpicture.se

  Inom 24 timmar
 • Huvudkontor Karta

  Colourpicture Europe AB
  Box 7088
  SE-250 07 Helsingborg
 • Utleveranser (08.00-16.00) Karta

  Rapid Distribution AB
  Depågatan 87
  SE-254 64 Helsingborg