Med rätt grafisk formgivning får du fler kunder

Den grafiska designen är omedvetet det första du tänker på när du besöker en hemsida. Om allt är designat på rätt sätt så känner besökaren att det bara stämmer utan att kunna sätta fingret på vad det är och det är också det som är meningen. Allt har betydelse – storlek på text, linjer, färger och vilka bilder som används. Ett bra samspel mellan alla element är det som gör skillnad. Vad ska visas i mobilen och inte? Behöver verkligen allt vara med där?

Hur grafisk design lyfter företagets hemsida

– Det som jag tycker är roligt med webbdesign är att inget företag är det andra likt. Alla har olika saker de vill lyfta fram så hemsidan fyller sin funktion. Jag tycker utmaningen med en hemsida är att få kunden att stanna och klicka sig vidare in på hemsidan. Efter att sidan är klar är mätning en annan sak som jag tycker är mycket viktigt och som många glömmer. För tro det eller ej – även en webbdesigner kan ha fel. Man vet egentligen ingenting förrän man har testat. När en sida är klar så lämnas den ofta där men det är ju nu det roliga arbetet börjar! Testa, testa, testa. Mät hur många som lämnar din sida direkt, gör en liten justering och mät igen!

Detsamma gäller med ett företags grafiska profil. En grafisk profil ska fungera i alla lägen oavsett om det gäller stora skyltar, mindre trycksaker eller webb. Det jag tycker är roligt med att ta fram ett företags grafiska profil är att jag får vara med från början och sätta en prägel på ett visst företag. Men även om det bara ska göras små justeringar i en redan befintlig profil så är det kul för jag är ”tvungen” att sätta mig in i just det företaget och hur det fungerar i alla frågor runt omkring. Till exempel vilket miljötänk de har och vilken ton de vill förmedla till sina kunder samt vilka värden de har.