Nya tips och tricks för Photoshop som bör testas av alla del 3

Om du trodde att vi hade slut på råd och tips på hur man kan jobba mer effektivt i Photoshop så trodde du fel. Här kommer ännu mer tips som vi hoppas kan hjälpa till.

Diffusa effekter

Det finns ett filter som heter ”Diffuse Glow” och det kan användas för att ge de ljuspunkter en mjuk och eterisk känsla. Tryck på ”D” för att återställa färgerna och gå sedan till Filter> Distort> Diffuse Glow. Tänk på att inte överanvända denna effekten utan använd den lite subtilt. När du fått rätt glöd i bilden går du in i Image> Adjustments> Hue/Saturation och sänk sedan mättnaden för att få en drömlik effekt.

Blixtsnabba lagerkopior

För att göra en lagerkopia på det snabbaste sättet håller du ner Cmd/Ctrl + Alt och drar i det lager som du vill kopiera. Snabbt och smidigt!

Ångra mer än ett steg i historiken

Som du säkert vet är kortkommandot för att ångra Cmd/Ctrl + Z, men visste du att du kan ångra fler än ett steg åt gången genom att trycka ner Cmd/Ctrl + Alt + Z?

Bläddra bland blandningslägen

Om du håller ner Shift och klickar på + eller – så kan du bläddra bland blandningslägen för lager. Detta funkar dock inte om du använder ett verktyg med ”Blend Mode”-inställningar.

Konvertera lagerstilar

Om du konverterar en lagerstil till ett vanligt pixelbaserat lager så får du större kontroll när du ska redigera innehållet. För att göra detta lägger du till en stil och klickar sedan på ”Effekter” och välj ”Skapa lager”. 

Visa ett lager

Om du arbetar med flera lager men endast vill se ett separat lager så behöver du inte kryssa ner allt manuellt. Håll bara ner ”Alt” och klicka på ikonen med ögat på det lager du vill se, vilket får alla andra att försvinna. Om du vill visa allt igen håller du ner ”Alt” och klickar ytterligare en gång.

Lycka till!