Vad som kännetecknar post it-lappar är att de är lappar vars baksida har en remsa försedd med vad som brukar beskrivas som återanvändningsbart klister. Syftet med detta är att lappen ska kunna fästas på valfri yta, och även förflyttas vid behov. Då limmet är av tryckkänslig typ så lämnar det inga limrester efter sig, och fäster väldigt snabbt.

Historien bakom post-it-lappen är faktiskt smått mystisk. Vad man vet är att det första företaget som lanserade dem som användbar produkt var innovationsbolaget 3M som gjort sig kända för ett flertal lim- och tejplösningar. Men vem som först presenterade idén är något som det har tvistas om. Hur som helst kom de snabbt att bli en uppskattad produkt världen över.

Så etablerade har de blivit att dessa lappar även har varit återkommande i ett flertal kostrelaterade och populärkulturella sammanhang. Lapparna har helt enkelt en igenkänningsfaktor som är så pass unikt hög att få andra produkter kan mäta sig med dem. Just därför är de även en riktigt bra produkt för att förse med personliga och anpassade tryck om man vill förmedla ett budskap, logotyp eller liknande.

Alltid lämpade att förse med tryck

Just på grund av att dessa lappar är så pass användbara och unika i sitt utseende är de väl lämpade för att låta präglas av eget tryck. Oavsett om man vill använda dem för egen räkning eller vill pryda dem med sitt företags logotyp så kan man vara säker på att väcka folks uppmärksamhet med post it med tryck.

Många företag har fått uppleva att post it lappar med eget tryck är ett riktigt passande medium för att lansera ett nytt koncept eller helt enkelt bara använda internt. Det är helt enkelt något med post it-lapparna som gör att alltid gör intryck på de som kommer i kontakt med dem.