Prylarna som får den nyanställde att älska arbetsplatsen

Sveriges jobbmarknad är het, och många företag har nog fått erfara att det inte alltid är så lätt att få tag på rätt kompetens. Ett annat problem är att faktiskt behålla de anställda man redan har. Där fyller ofta klassiska förmåner en stor roll. Men dessa är inte alltid lika effektiva när det kommer till att etablera förtroende hos nyanställda. Hur ger man då de nyanställda ett riktigt bra första intryck?

1. Plexiglastavla med eget tryck som visar företagets framgångar Etablera en känsla av samhörighet genom att vara stolt över företaget gemensamma framgångar. Låt väggarna prydas av tavlor som representerar tidigare framgångsrika projekt, kunder och så vidare.

2. Visa att ni bryr er i alla väder Låt paraplyn vara tillgängliga i personalrummet eller entrén. Då kan den som behöver ge sig ut i regnet helt enkelt plocka med sig ett, och på så sätt slippa förstöra resten av sin dag.

3. Se till att varje anställd får visitkort med eget tryck Om ni sysslar mycket med representation och kundmöten så är visitkort mycket mer slagkraftiga än att bara ge ut ett telefonnummer. Genom att ge nyanställda tillgång till egna visitkort, så fort som möjligt, visar ni tydligt att ni ser dem som en viktig del av verksamheten.

4. Säkerställ att det finns tillgång till ombyte vem som helst kan råka spilla kaffe på skjortan eller bli nedstänkt på vägen till jobbet. Med profilkläder med eget tryck får ni inte bara bra representationsmaterial. Utan även en möjlighet att tillhandahålla snabbt ombyte när nöden kräver.

5. Ha ett välsorterat utbud av kontorsmaterial Världen har blivit digital. Snabbare än vad många av oss varit beredda på. Men det är fortfarande precis lika viktigt att ha tillgång till pålitliga pennor. Med stiftpennor med eget tryck vet ni att pennor finns tillgängliga när de behövs som mest.

6. Glöm inte bort strömmen Smartphones är viktiga. Men ännu viktigare är att kunna ladda dem. Se till att ha tillräckligt många nätadaptrar med eget tryck så att alla kan få behövlig ström till sina USB-enheter.

Boka gärna in mig för att brainstorma ihop hur just du kan sticka ut ur mängden. Maila eller ring mig på kontaktuppgifterna nedan.

Lycka till!