Tips för dig som ska designa skyltar och billboards

Om du har i uppdrag att utforma en skylt för ett företag eller en aktuell händelse som ska visas runt omkring i staden så finns det ingen anledning att gripas av panik. Att designa en skylt är inte så annorlunda från andra designuppdrag som du kanske tror och här nedan finns några tips till som kan hjälpa dig på vägen.

Att tänka på rent generellt när man designar skyltar och billboards

Den största skillnaden från vanliga designprojekt är att man måste tänka på skalan. Skyltar som ska synas i stan behöver vara stora och det är något man måste tänka på. Man måste också tänka på läge, färger, typografi, kontraster och det material man ska trycka på.

Tänk på storlek och skalor

Skyltar och billboards är förmodligen bland de största designprojekten man kan ta på sig. Det betyder att du inte kan utforma din design på samma sätt som du hade gjort när du designer ett visitkort t.ex. Se till att din design inte blir pixlig när du förstorar den och se även till att texten och bilden blir synlig från långa avstånd.

Tänk på läget där skylten ska synas

Det är viktigt att man har en ungefärlig bild av var skylten ska synas någonstans, och även om man inte har kommit på en exakt adress för placeringen måste man ha en ungefärlig bild av området. Tänk i termer om primär placering.

Saker du bör fundera på är t.ex om din skylt kommer synas tillsammans med himlen, då är det kanske inte så smart att ha en blå eller grå bakgrund. 

Tänk på färger och grafik

När du designar skyltar och billboards brukar generella regler för grafisk design gälla, men på stora skyltar kan man faktiskt vara lite mer extrem med färger och grafik. Det viktiga är att synas utan att det blir för rörigt. Använd gärna starka färger som är typiska för företaget.

Lycka till!
 

Ta del av våra guider!

  • Guide till ett framgångsrikt mässdeltagande
  • Hur man tapetserar som designeliten gör
  • Guiden hur du skyltar bäst i din butik

Ladda ner dom gratis här!

Daniel Wisarve
042-13 77 00
daniel@colourpicture.se
www.colourpicture.se
Fråga oss om utomhusreklam, butiksreklam, expo och inredning!