Tips för dig som vill bli bättre i Adobe InDesign

Adobe InDesign är ett program som används för att skapa design främst som ska användas som tryck eller för utskrift. I InDesign kan du skapa fantastiska posters, broschyrer, flygblad och visitkort. Här nedan har vi listat några tips som vi hoppas kan vara till hjälp när du arbetar i programmet.

 

Kalkylatorn i InDesign

I paletten för ”Control” eller ”Transform” kan man använda sig av ett verktyg som gör det möjligt att beräkna och ändra storlek på olika objekt. Paletten för Control hittar du under Window> Control, och för Transform går du in på Window> Object & Layout> Transform. Sen är det bara att använda sig av ”numpaden” på ditt skrivbord som om det vore en miniräknare. Till exempel; Om du vill få dubbel storlek på ramen så markerar du först ramen och sedan skriver du bara i ”*2” i fältet. Enklare än så blir det bara inte.

 

Att centrera ett objekt så att det hamnar exakt i mitten

För att placera ett objekt i den absoluta mittendelen av ett projekt, väljer du först det objekt du vill förflytta med hjälp av markeringsverktyget. Klipp sedan ut objektet med hjälp av genvägen Command + X för Mac och Ctrl  + X för PC och gå sedan till View> Fit page in Window (kortkommando Command + 0 för Mac och Ctrl + 0 för PC) och klistra sedan in det i projektet.

 

Rundade hörn

I InDesign finns det en funktion där du kan runda hörnen direkt. Rita bara en rektangel eller en fyrkantig ram och klicka på den gula rutan som är fäst i ramen. Detta kommer att göra så att fyra nya gula rutor dyker upp i varje hörn. Klicka och håll kvar på en av dem och dra horisontellt mot mitten av bilden. När du gör detta kommer du att se att hörnen bildar kurvor. Om du vill att endast ett hörn ska rundas håller du bara nere Shift innan du klickar på rutan.

Lycka till!