Även om vi tar mycket av det som framställs av tyg för givet så kan det vara en bra idé att påminna sig själv om att tyg som råvara helt enkelt är oumbärligt. Åtminstone om man vill behålla lite ödmjukhet. Det som kännetecknar tyget är att det är ett starkt material som består av ett stort antal fibrer från diverse olika natur- eller syntetmaterial. Tyg kan även framställa med ett stort antal metoder vilket gör att de kan ha många olika egenskaper. Att väva tyg ger, exempelvis, en helt annan produkt än att sticka tyg.

Det absolut mest vanliga användningsområdet för tyg är att tillverka kläder. Åtminstone sett till modern tid. Historiskt sett så har tyg även använts till ett tillverka bärdon, vilket på senare tid är något som åter igen har blivit populärt till följd av tygkassarnas miljömässiga fördelar.

Erbjud eller använd ett unikt tyg

Något som har blivit populärt är att trycka tyg metervara. Detta innebär att man får en möjlighet att trycka eget mönster på tyg och erbjuda det till försäljning, använda själv eller dra nytta av det som produktexempel. Tryck ditt eget tyg och använd för unika och egna produkter, eller låt personer i din närhet ta del av det. Det blir ett unikt sätt att sprida ett budskap, en slogan eller varumärke och tygmärken egen design bidrar till att man särskiljer sig ur mängden.

Det gör att ni framstår som väldigt aktuella i en tid då beständiga material vinner mark över engångsartiklar och plast. Tyg går att använda till ett stort antal olika saker och är alltid i stor efterfrågan. Oavsett om ni väljer att använda det som provexemplar, göra något roligt med som privatperson eller något helt annat så kan ni vara garanterade att det är en användbar produkt.