Ett begrepp som har börjat diskuteras på senare år är bildsamhället. Vad det åsyftar är att vi i allt större utsträckning kommunicerar genom bilder, snarare än de traditionella kommunikationskanalerna tal och skrift. Betyder detta att skriftspråket är dött? Så långt behöver vi inte dra det hela. Vad det däremot betyder är att du nu för tiden är viktigare än någonsin att ha en enhetlig grafisk profil och säkerställa att man kommunicerar så effektivt som möjligt. Här kommer några tips som hjälper dig på vägen.

1. Var inte rädd för att inspireras

Det finns ett numera klassiskt påstående som säger att bra artister kopierar medans riktigt bra artister stjäl. Detta påstående har härletts till ett stort antal olika personer, och numera kan ingen med någon större säkerhet säga var det kommer ifrån. Vad det åsyftar är däremot att man inte ska vara rädd för att ta andras idéer och kombinera med ens egen vision för det projekt man för tillfället arbetar med. Tillåt dig själv att inspireras.

2. Kom ihåg att tänka målmedvetet och strukturerat

Den första frågan man bör ställa sig är vad man egentligen vill uppnå. För det spelar ingen roll hur effektiv bild man har om den inte träffar det mål som man har satt för sig själv. Vill du kommunicera med din målgrupp eller helt enkelt framställa något som alla kommer ihåg? Svaret är väldigt avgörande för huruvida du kommer att uppnå effektiv kommunikation. Försök därför inte att visualisera slutet av projektet förrän du har tagit de inledande stegen och kommit igång. Att noggrant tänka igenom varje enskilt steg leder med största sannolikhet till att avsevärt mycket bättre resultat än om man bara hoppade blint in i vad man nu ska göra.

3. Använd internet som en informationskälla

Detta tips kanske låter konstigt. Men om man är osäker på hur man gör något är det en perfekt idé att göra en enkel sökning. I de flesta fall så hittar man svaret direkt. Oavsett om det handlar om förslag på användbara program eller hur man uppnår en viss grafisk effekt så har internet med största sannolikhet svaret. Med tanke på att internet är en gigantisk kunskapsbas så är det ganska konstigt att vi inte mer ofta vänder oss till den för svar på våra frågor.

4. Var öppen för folks åsikter

Om man är öppen för vad folk anser om det man presterar så får man många helt gratis möjligheter att förbättras. Genom att inte ta människors åsikter som kommentarer gällande ens egen person kan man kanalisera det till att förbättra och öka sin kreativitet. Att släppa på sin egen prestige är ett felsäkert sätt att nå nya höjder.

5. Se till att du utför projektet på ditt sätt

Få saker är så svåra som att göra något man inte har fallenhet för. Genom att se till att projektet både motsvarar dina egna förmågor och samstämmer med dina ambitioner kan du vara säker på att det hela blir avsevärt mycket mer framgångsrikt än om du försöker göra något enligt någon annans kriterier.Canva knapp

Så tycker våra kunder om oss

Egen print on demand-lösning av kreativ reklam

Det ska vara snabbt och enkelt att skapa kreativ reklam. Vi presenterar till dig, en egen personlig Print Portal (print on demand-lösning) med er företags grafiska profil.

I Print Portalen samlar du all din reklam på ett ställe och säkerställer er grafiska profil på er reklam. På några minuter har du skrivit ett nytt reklambudskap, justerat pris och skickat iväg din beställning i Print Portalen. Colourpicture Print Portal ger dig verktyget som håller din grafiska profil redo när du snabbt vill ändra ditt reklambudskap. Varför en egen Print Portal? För att samla allt på ett ställe. Säkerställa er grafiska profil och därmed inger ett mer seriöst intryck. Ni spar tid och sparar pengar genom att ta del av er volymrabatt hos oss.

Är du nyfiken och vill veta mer?

 

Kontakta mig

Ring eller maila mig så vi kan prata vidare om hur just ert behov ser ut av kreativ reklam!


Daniel Wisarve

Daniel Wisarve

Specialist kreativ reklam

Telefon: 042-13 77 00
E-post: daniel@colourpicture.se

 • Telefon 042-13 77 00

  Mån - Fre kl 8 - 17
 • E-post kontakt@colourpicture.se

  Inom 24 timmar
 • Huvudkontor Karta

  Colourpicture Europe AB
  Box 7088
  SE-250 07 Helsingborg
 • Utleveranser (08.00-16.00) Karta

  Rapid Distribution AB
  Depågatan 87
  SE-254 64 Helsingborg