Ytterligare fler tips till dig som vill bli bättre i InDesign

Här kommer fler tips till dig som vill bli bättre och mer effektiv i Adobe InDesign, och vi hoppas att även dessa tips kan komma att hjälpa dig i ditt arbete.

Att ändra enheter snabbt och effektivt

Det finns flera sätt som man kan använda sig av när man vill ändra enheter, och vissa sätt är enklare och snabbare än andra. Det bästa tipset vi kan ge här är att du struntar i att gå igenom InDesigns preferenser och istället går direkt till infopaletten. För att öppna infopaletten går du in i Fönster> Info, och förhoppningsvis kommer du att se en liten triangel i fönstret. Klicka på triangeln och välj sedan önskad enhet.

Att fördela objekt på ett jämnt sätt

För att fördela objekt på ett jämnt sätt går du in i Fönster> Objekt & Layout> Justera. I det övre högra hörnet av fönstret klickar du på knappen med en triangel på och väljer sedan ”Visa alternativ”. En extra panel med titeln ”Fördela avstånd”, eller ”Distribute Spacing”, kommer då att dyka upp. Välj sedan markeringsverktyget och välj de objekt som du vill fördela. 

Platshållartext eller ”Placeholder text”

För att lägga till en platshållartext väljer du textverktyget, ritar en textram och går till Typ> Fyll med platshållartext, eller Type> Placeholder text.

När du lägger till en platshållartext så kan du trycka på Caps lock för att få ett annat typsnitt.

Staplade ramar, eller ”Stacked Frames”

Om du har en massa text eller bildramar ovanpå varandra kan du på ett enkelt sätt gå igenom dem en efter en. För att göra detta håller du ner Command på Mac, eller Ctrl på PC, och klickar dig fram tills du når det element du vill komma åt. I Indesign är det förinställt att man börjar med den översta ramen och arbetar sig ner mot botten.

Lycka till!
 

Ta del av våra guider!

  • Guide till ett framgångsrikt mässdeltagande
  • Hur man tapetserar som designeliten gör
  • Guiden hur du skyltar bäst i din butik

Ladda ner dom gratis här!

Daniel Wisarve
042-13 77 00
daniel@colourpicture.se
www.colourpicture.se
Fråga oss om utomhusreklam, butiksreklam, expo och inredning!