Hissa flaggan i topp! Guiden om flaggor

Hissa flaggan i topp! Guiden om flaggor

 

Hur hissar man en flagga?

Flaggstänger är det många som har i sina trädgårdar och främst tänker man att en flaggstång används enbart på Sveriges nationaldag när man hissar svenska flaggan. En flagga och en flaggstång kan användas till så mycket mer!

Reklamflaggor syns väldigt tydligt på nära håll men kan även visa ett budskap på långt håll. Det är även lättare att lokalisera vart företaget ligger någonstans när det finns en flagga som vägleder.

Reklamflaggor finns i mängder av olika former och storlekar. En reklamflagga är enkel att se både för de som är utomhus och de som är inomhus. Det är helt enkelt ett utmärkt sätt att göra sig synlig och sticka ut på.

En väl upphissad flagga kan göra under för ert företag. Välj ut er logga eller arbeta med text på flaggan, någonting som representerar företaget. Tänk på att genom att använda färger så sticker man ut och syns bättre än enbart svart och vitt. Eller varför inte ha en helt svart botten med loggan på? Det skapar garanterat uppmärksamhet!

Det är viktigt att flaggan hissas ordentligt och sitter tätt kring flaggstångskulan annars riskerar man att ge ett slarvigt intryck. Flaggan ska hissas med stolthet!

Har man en flaggstång med en flagglina med repöglor i är det bäst att knyta en enkel eller dubbel skotstek. Många av dagens flaggstänger och flagglinor har plastkrokar som gör att det är smidigt att haka i.

Hissa flaggan i topp! Guiden om flaggor

 

Hur sköter man sin flagga?

En smutsig flagga kan tvättas i 40 grader utan blekmedel. Tänk på att låta flaggan torka helt innan den viks ihop. En urblekt en fransig flagga bör bytas ut för att inte ge ett slarvigt intryck. En reklamflagga sitter uppe dygnet runt därav slits den snabbare. Man brukar säga att en flagga har en livslängd på ungefär 4-6 månader sedan bör den bytas ut. Livslängden beror givetvis också på klimat och väderförhållanden. 

 

Vad ska man tänka på när man köper flagga?

Vår rekommendation är att flaggstången ska vara ungefär en tredjedel högre än huset den ska stå bredvid eller 3-4 meter över taknocken. Man bör även tänka på eventuella nivåskillnader på tomten mellan huset och flaggstångens placering.

Själva flaggans storlek bestäms utifrån höjden på flaggstången.

8 m flaggstång = flagga: 200 x 120 cm.

9 - 10 m flaggstång = flagga: 240 x 150 cm

9 - 10 m flaggstång = flagga: 150 x 300 cm, stående

12 m flaggstång = flagga: 300 x 200 cm